Connect with us

Politika

Đukanović: Pesah nas uči solidarnosti i toleranciji

Predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović čestitao je najveći jevrejski praznika Pesah, predstavnicima i svim pripadnicima Jevrejske zajednice i jevrejskom narodu.

– Obilježavajući ovaj veliki jevrejski praznik, simbol oslobođenja od ropstva, očuvanja vaših vjerovanja, kulture i dostojanstva, zajedno slavimo slobodu kao temeljnu ljudsku vrijednost, koja je oduvijek simbol crnogorskog postojanja. Pesah nas uči solidarnosti i toleranciji, podstičući nas na uzajamno poštovanje, bez obzira na različitosti – naveo je Đukanović u čestitki.

Dodao je da nas u današnje vrijeme, kada se susrećemo sa mnogim izazovima, Pesah nas podsjeća da istina i pravda uvijek nađu svoj put.

– Iskren doprinos Jevrejske zajednice punom razumijevanju, slozi i uvažavanju među ljudima u Crnoj Gori trajno uzdiže i učvršćuje naše prijateljstvo snažno povezujući naše narode. Neka nas i ove godine univerzalne civilizacijske poruke drevnog praznika dodatno potaknu nastojanjima na izgradnji sigurnijeg i pravednijeg društva, kvalitetnijeg života i uspješnne evropske perspektive za sve građane naše domovine – piše u čestitki Đukanovića.

On je predstavnicima i svim pripadnicima Jevrejske zajednice u Crnoj Gori i jevrejskom narodu poželio da praznične dane provedu u miru, ispunjeni radošću zajedno sa svojim porodicama, okruženi prijateljima, komšijama i ljudima dobre volje.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup