Connect with us

Politika

Danilović: Nismo prevareni, znali smo politiku Milatovića

– Dragi prijatelji, svako od nas vidi da se “počinje” sa vajkanjem, i to već od juče? Prevario nas je Milatović jer “nismo znali” da je za evroatlanske integracije i da ne bi povukao priznjanje Kosova? Pošto se naša pobjeda i Đukanovićev poraz nisu još ni slegli imam par pitanja i toliko činjenica za one koji nas upozoravaju i zaspaju “izdajom”? Nisam primijetio, a vi me podsjetite tekstom ili video klipom, da je neko od kandidata za predsjednika, izuzev mene, u prvom krugu uopšte govorio na temu potencijalnog povlačenja priznanja Kosova, ukidanju sankcija Rusiji ili istupanja iz NATO – poručio je lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

Podsjetio je da predsjednik države nema velike nadležnosti.

– Dakle, govorio sam i tako će ostati trajno, čak sam kazao i da moj stav po pitanju Kosova ne zavisi od stava vlasti ili opozicije u Srbiji nego da se radi o mom ličnom političkom stavu, o mom poimanju istorijkog trajanja, pravde, istine i časti. Pošaljite mi, molim vas, link sa sličnom ili istom izjavom nekog predsjedničkog kandidata, da se edukujem ako sam nešto preskočio, ali od trenutka kada smo zvanično postali kandidati? Govorio sam i govorim da bih, ako ikada budemo u prilici da sastavimo programski sličnu većinu, ukinuo sankcije Rusiji! Pošaljite mi, molim vas, link gdje se vidi da o tome govore i drugi kandidati – dodaje on.

Danilović je upitao zar njegove kolege nisu poslale ključne poruke pomirenja od onih da je Kosovo unutrašnja stvar Srbije do onih da im podjele leže na duši?

– Zar nisam samo ja govorio: “pomirenje da, ali pomirenje u istini, a ne u laži”? Zar na kraju nismo glasali? Zar svaka priča i sva obećanja i u prvom krugu nisu adekvatno nagrađena? Ja sam dobio 4656, za mene velikih glasova i bez trunke ljutnje, kao i drugi, podržao Milatovića?Dajte mi, molim vas, link u kojem se vidi da nam je Milatović obećao nešto od ovoga što sam pobrojao? Bilo koji link, iz bilo kojeg trenutka od avgusta 2020? On ili Evopa sad, svejedno? Na kraju, evo nam predstoje parlamentarni izbori pa možemo da se dogovorimo da ovo oko čega pojedini stranački aktivisti danas žale i kukaju kako su prevareni, bude “naš” zahtjev za formiranje nove Vlade? Nešto mislim da neće – zaključio je Danilović.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup