Connect with us

Politika

Za 12.april zakazana konstitutivna sjednica Skupštine Glavnog grada

Konstitutivna sjednica novog saziva Skupštine Glavnog grada biće zakazana za 12. april, dogovoreno je u utorak na na sastanku predstavnika političkih partija, učesnika oktobarskih izbora u Podgorici.

Na konstitutivnoj sjednici, kako je najavljeno, biće verifikovani mandati odbornicima i izabran predsjednik Skupštine Glavnog grada.

Konsultacijama su prisustvovali nosilac liste ,,Evropa sad” Jakov Milatović, nosilac liste koju je predvodio DPS Ivan Vuković, Danilo Šaranović iz Demokrata, kao i predstavnici drugih lista, pobjednica oktobarskih izbora.

Na sastanku, kako je kazao predstavnik ,,Evropa sad”, Vasilije Čarapić, nije saopšteno ko će biti na čelu Skupštine Glavnog grada i ko će biti gradonačelnik.

Podsjetio je da je Olivera Injac bila druga na listi PES, ali da će odluku donijeti na partijskim organima.

– Ove sedmice počinjemo pregovore i očekujem da tokom ovog mjesta riješimo pitanja koja se odbnose na glavni grad – kazao je Čarapić novinarima.

Luka Rakčević, kaže da je zadovoljan današnjim sastankom te da očekuje da naredne sedmice bude izabrana predsjednica Skupštine Glavnog grada.

– Prije praznika, vrlo vjerovatno izabraćemo i gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika, tako da bi uprava Glavnog grada trebalo da bude ekipirana tokom naredne sedmice. Završavamo taj proces koji traje od oktobra – kazao je Rakčević.

Na pitanje da li je za GP URA prihvatljivo da Olivera Injac bude gradonačelnica, Rakčević je poručio da je potrebno sačekati da se preciziraju sva pitanja, i za naredne dana najavio nastavak razgovora.

– Po mom sudu u načelu, gospođa Injac bi bila dobra gradonačelnica – rekao je Rakčević.

Nositeljka liste koalicije ,,Za budućnost Podgorice” Jelena Borovinić Bojović kazala je ranije u emisiji ,,Dobro jutro Crna Goro” da će ona najvjerovatnije biti izabrana za predsjednicu Skupštine Glavnog grada. Istakla je da će se brzo znati i gradonačelnik i navela da će to biti neko sa vrha izborne liste pokreta Evropa sad.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup