Connect with us

Politika

Milatović: NIje realno da Crna Gora povuče priznanje Kosova

– Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna. Podžavamo sve što se dogovre Beograd i Priština, i smatram da bi noralizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude jedan dobar susjed, koji će negdje promovisati dobrosusjedske odnose – kazao je novoizabrani predsjednik Crne Gore, Jakov Milatović u intervjuu za Novu tv.

Podsjetimo, Milatović je pobijedio Mila Đukanovića na izborima za predsjednika, uz izlaznost od skoro 70 odsto, i uz veliku procentualnu razliku.

– Pobijeđen je jedan trodecenijski režim, koji je simbolizovao podjele, koji je simbolizovao zarobeljnu državu, institucije zaroblje od kriminala i korpucije i jedno ekonomsko razaranje, naše privrede. Prvi korak u ozdravljenju, pobjedom nad Đukanovićem, u nedjelju je već napravljen. Više od 70 odsto građana je izašlo, ja sam dobio skori 60 odsto, tako da je pobjeda je bila velika i uvjerljiva. Ipak, izazovi su veliki. Tebaju se zasukati rukavi. Nadam se da nakon parlamentarnih izbora, sa novom vladom i sa mnom na poziciji predsjednika, da će stvari da krenu nabolje – kazao je Milatović.

Dodao je da se Crna Gora istinski kreće ka Evropi, te da će Brisel biti njegova prva zvanična posjeta.

– Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvijek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana, i potpuno je prirodno da će i moja posjeta Srbiji i nakon poziva Vučića, uslijediti. Važno je da sve te posjete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu – poručio je Milatović.

(Izvor:NovaTv)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup