Connect with us

Društvo

Kandidati za predsjednika Advokatske komore Mićović i Radulović

Advokati Danilo Mićović i Veselin Radulović biće kandidati za predsjednika Advokatske komore Crne Gore. Izbor predsjednika Advokatske komore obaviće se za mjesec do mjesec i po,a trenutno se na njenom čelu nalazi Zdravko Begović.

Kako Dan prenosi, članovi Komore u subotu su glasali za kandidate koji će biti predloženi za funkcije u organima Advokatske komore Crne Gore.

Podsjećamo, u novembru prošle godine, glasanje u Podgorici je prekinuto, a situacija je bila na ivici incidenta. Glasanje za organe AKCG i novog predsjednika potom je bilo zakazano za 3. mart ove godine, ali je odgođeno jer je trebalo da se održi u zgradi Osnovnog suda u Podgorici, u kojoj je dan ranije došlo do eksplozije, kada je jedno lice stradalo od bombe koju je aktiviralo na ulazu u tu instituciju.

Glasanje u subotu održano je bez incidenata, uz poštovanje propisane procedure. Glasalo se u Bijelom Polju, Podgorici, Kotoru i Baru. Izlaznost je, prema ocjeni aktuelnog predsjednika Komore, Zdravka Begovića, bila manja od očekivane.

Kandidati za novo rukovodstvo bili su svi članovi Advokatske komore koji ispunjavaju uslove za organe krovne advokatske organizacije: da nisu disciplinski kažnjavani i da imaju najmanje deset godina advokatskog staža za izbor predsjednika i potpredsjednika, a pet godina staža za članove upravnog odbora.

Begović je ranije objasnio da ne postoji status kandidata za bilo koju funkciju, nego se dostavljaju spiskovi za glasanje sa imenima svih koji ispunjavaju formalne uslove i onda svaki advokat glasa za onoga za koga misli da to zaslužuje.

Na kraju se biraju oni sa najviše glasova.

(Izvor:Agencije, Dan)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup