Connect with us

Zabava

Hitovi Zorana Kalezića na sceni KIC-a

– Koncert ,,Pjevamo Zoranove pjesme”, posvećen nedavno preminulom pjevaču narodne muzike, Zoranu Kaleziću, izazvao je veliko interesovanje medija i publike. Sinoć je velika sala KIC-a Budo Tomović bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a reakcije publike bile fantastične, kao dokaz ljubavi i poštovanja prema velikom pjevaču i kompozitoru narodne muzike. Hitove Zorana Kalezića za sva vremena publika je pjevala zajedno sa solistima koji su dali sve od sebe za vrhunski štimung tokom koncerta, koji je uz radost, suze i aplauze, trajao dinamično i ostao za pamćenje – kazao je prof. dr, Dragan Koprivica.

U početnom dijelu programa voditelji su podsjetili gledaoce na Kalezićevu muzičku biografiju. Istakli su da je za njegova gostovanja cijela Evropa bila muzičko dvorište, a da je gostovao i od Moskve do Amerike i Australije…

Tokom karijere drugovao je s mnogim muzičkim zvijezdama, posebno sa svojim kumom Tomom Zdravkovićem, a 2016, povodom 50 godina stvaralaštva, održao je koncert za nezaborav u prepunom ,,Sava Centru” u Beogradu pred četiri hiljade gledalaca.

Uz tehničko vođstvo Dražena Milića, na filmskom platnu tokom cijelog koncerta prikazivane su Kalezićeve fotografije iz različitih životnih perioda, što je atmosferu učinilo posebnom.

Po scenariju organizatora koncerta, Dragana Koprivice, veče su uspješno vodili Koprivica i glumica Jovana Todorović.

Za realizaciju cjelokupnog programa pobrinuo se Aleksandar Saša Magovčević, a muzički dio programa otvorio je najmlađi učesnik, Rajo Simonović, a zatim je nastupio Goran Jokanović, te Dragan Koprivica koji je zajedno sa publikom pjevao popularan hit “Ti nikad nećeš znati”. Lazar Kalezić, Zoranov bratanić, izvrsno je izveo pjesmu “Šta će meni vino”, a Dejan Škuletić je nagrađen burnim aplauzima za pjesmu “Vratiću se, majko”. Publici su se predstavila i Zoranova koleginica, vokalna solistkinja Tanja Šeter, pjesmom “Na Svetog Nikolu”, a nakon posljednje strofe zajedno s publikom, a kapela, u sjajnoj atmosferi, dodatno je otpjevala popularni refren.

Dragan Račić je izveo kompoziciju “Pjesma Podgorici”, a Igor Đurović, sin pjevača, Ljuba Đurovića, je podigao na noge publiku, pjevajući zajedno s njim “Tamo đe se gusle čuju”.

Na samom kraju briljantnim nastupima omaž Kaleziću obilježili su Šukrija Žuti Serhatlić i Zdravko Đuranović.

Na samom kraju prikazan je i video-snimak Zoranove interpretacije čuvene pjesme “Moj dobri anđele”, kompozitora Rada Vučkovića, pri čemu je pjevala i aplaudirala cijela sala KIC-a Budo Tomović.

(Izvor:Agencije;Dan)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup