Connect with us

Društvo

Čitaoci šalju: Građani odlažu otpad na neprimjeren način 

Uprkos tome što za nesavjesno odlaganje otpada građanima prijete kazne do 2.000 eura, a kompanijama i do 10.000 eura, isti se na javnim površinama, nažalost, često može vidjeti u Podgorici.  

Prolaznici su u utorak na bulevaru Sv Petra Cetinjskog imali priliku da vide nimalo lijep prizor. Korpe za otpad namijenjene prolaznicima i onima koji predahnu na obližnjim klupama, prepune su smeća stanara iz okolnih zgrada. 

Radnici čistoće svakodnevno, i cjelodnevno, rade sve da nam ulice, trotoari i zelene površine ostanu čisti. Uz sve to, otpad iz kanti pored trotoara prikupljaju i nose u obližnje kontejnere, kako razbacano smeće ne bi ugrozilo prolaznike.  

Neki građani su prokomentarisali da kontejneri nijesu na mjestima gdje su nekada bili postavljeni. Međutim, uglavnom su izmješteni nekoliko metara naprijed ili preko puta mjesta gdje su do tada bili.   

Zato, bilo bi lijepo da svi učestvujemo u očuvanju okoline. Makar tako što ćemo otpad odlagati na mjesta predviđena za to, a u svakom kvartu ih ima sasvim dovoljno.  

(Izvor:Press Portal) 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup