Connect with us

Društvo

Završen štrajk u Crnogorskom telekomu

Nakon 136 dana zvanično je završen štrajk u Crnogorskom telekomu.

Iz kompanije je saopšteno da su se konsenzusom o povećanju zarada, produženju i dodatnom unapređenju svih benefita koje su zaposleni u Crnogorskom telekomu koristili u prethodnom periodu, stekli svi potrebni uslovi da se zaposleni koji su od sredine novembra u štrajku vrate na posao.

– Tako će naši zaposleni od danas biti na raspolaganju korisnicima u punom kapacitetu i na svim tačkama kontakata sa nama, a ovom prilikom izražavamo žaljenje i izvinjavamo se svima koji su zbog situacije u kompaniji u kontaktu sa nama u prethodnom periodu imali loše korisničko iskustvo – navedeno je u saopštenju.

Dogovorom uprave i Sindikata, osim unapređenja već postojećih benefita, obuhvaćeno je povećanje zarada zaposlenih kroz povećanje obračunske vrijednosti koeficijenta, odnosno najniže cijene rada, zadržavanje zimnice u Kolektivnom ugovoru na način na koji je postojala i u prethodnoj verziji aneksa, kao i uvođenje bonus sheme za ostvarivanje ambicioznih individualnih i kompanijskih ciljeva.

– Obračunska vrijednost koeficijenta, odnosno najniža cijena rada povećana je 15 odsto počev od 1. aprila, 2,5 odsto počev od 1. januara naredne godine i 2,5 odsto počev od 1. januara 2025, čime su povećana i sva druga primanja koja su povezana sa najnižom cijenom rada. Trajanje aneksa 9 KU produženo je na pet godina, tokom kojih su zaposlenima garantovani svi benefti sadržani u njemu – piše u saopštenju.

Iz telekoma su rekli da je pred njima izazovan period u kojem samo zajedničkim snagama mogu da nadoknade neke od propuštenih prilika iz prethodna četiri i po mjeseca, i da postignu rezultate koji će im omogućiti da nastave rast iz prethodnih kvartala.

– Takođe, samo zajedno možemo da nastavimo sa pružanjem usluga korisnicima na onom nivou koji sa pravom očekuju od naše kompanije, i da zajedničkim idejama i trudom postignemo rezultate koji se očekuju od nas – poručili su iz telekoma.

Zbog toga, kako se dodaje, u drugi kvartal ulaze sa novom, svježom energijom i u konstruktivnoj atmosferi, kako bi se zajedničkim snagama posvetili ostvarenju rezultata u ovoj godini, i godinama koje su pred nama, zato što čvrsto vjeruju da samo dobri poslovni rezultati mogu garantovati atraktivne benefite za zaposlene na duži rok.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup