Connect with us

Društvo

Novović predmete protiv Ivanovića i Mugoše dodijelio Radonjiću

Predmet formiran povodom korišćenja sredstava kredita Abu Dabi fonda, od 2015. do 2017. godine, dodijeljen je u rad državnom tužiocu Vukasu Radonjiću, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva.

– Glavni specijalni tužilac je, rješenjem od 22. marta, specijalnoj tužiteljki Mariji Raspopović, u skladu sa zakonom, oduzeo sve krivične predmete, pa i krivični predmet istrage formiran protiv okrivljenih Petra Ivanovića i Budimira Mugoše, bivših ministara poljoprivrede i ruralnog razvoja, bivšeg direktora Investiciono-razvojnog fonda, Zorana Vukčevića i još šest pojedinaca i pet preduzeća, za krivična djela zloupotreba službenog položaja, neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti i zloupotreba procjene, a u vezi korišćenja sredstava kredita Abu Dabi fonda – navedeno je u saopštenju.

Predmet je, 31. marta, dodijeljen u rad Radonjiću, kao sljedećem po redosljedu za dodjelu predmeta, u skladu sa Pravilnikom o unutrašnjem poslovanju Državnog tužilaštva.

Specijalno državno tužilaštvo ispituje da li je bilo nezakonitih radnji prilikom dodjele i realizacije kredita u iznosu od 50 miliona dolara, koji je Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja uzelo iz Abu Dabi fonda kako bi podstakli razvoj poljoprivrede na sjeveru Crne Gore.

Istraga je pokrenuta u vezi sa podjelom dijela tog novca u iznosu od 23 miliona američkih dolara, koje je Ministarstvo poljoprivrede podijelilo za devet crnogorskih firmi. Sumnja se da su neke od njih, suprotno ugovoru, novac iz povoljnih kredita za koje garantuje država iskoristile za neke druge namjene.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup