Connect with us

Društvo

Mladen Grdinić predsjednik Privrednog suda

Mladen Grdinić, izabran je za predsjednika Privrednog suda, odlučeno je na sjednici Sudskog savjeta.

Dosadašnji sudija Osnovnog suda, je na to mjesto došao nakon što je uhapšen prethodni predsjednik tog suda, Blažo Jovanić.

– Savjet je na sedmoj sjednici, održanoj 31. marta i 3. aprila, shodno zakonskoj proceduri sproveo intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas za izbor predsjednika Privrednog suda Crne Gore, Draganom Babovićem i Mladenom Grdinićem, sudijama Osnovnog suda u Podgorici. Nakon sprovedenog postupka i utvrđene rang liste, Savjet je donio odluku da se za predsjednika Privrednog suda izabere Mladen Grdinić, dosadašnji sudija Osnovnog suda u Podgorici – navedeno je u saopštenju Sudskog savjeta.

Savjet je obavio i intervju sa kandidatima koji su se prijavili na javni oglas za izbor dvoje sudija viših sudova. Donijeta je odluka da se za sudije Višeg suda u Podgorici izaberu Amir Đokaj, dosadašnji predsjednik Osnovnog suda u Ulcinju i Ana Delić, dosadašnja sutkinja Osnovnog suda u Podgorici.

Na osnovu već utvrđene ocjene za vrijeme trajanja teorijskog i praktičnog dijela inicijalne obuke, od 4. oktobra 2022.godine, Savjet je donio odluku o izboru Magdalene Mijić i Anke Kekić za sudije za prekršaje, i na osnovu člana 60 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, donijeta je odluka o raspoređivanju novoizabranih sutkinja u Sud za prekršaje u Budvi.

Novoimenovani predsjednik Privrednog suda, sudije Višeg suda u Podgorici, i sutkinje Suda za prekršaje u Budvi sjutra će položiti svečanu zakletvu pred Sudskim savjetom.

Savjet je konstatovao prestanak sudijske funkcije Vojinu Lazoviću, sudiji Vrhovnog suda Crne Gore, zbog ispunjavanja uslova na ostvarivanje prava na starosnu penziju.

Donijeta je i odluka o raspisivanju javnog oglasa za izbor predsjednika Osnovnog suda u Ulcinju, kao i odluka o raspisivanju internog oglasa za popunjavanje dva slobodna sudijska mjesta u Osnovnom sudu u Podgorici.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup