Connect with us

Društvo

Budite dio humanitarne akcije ,,Baci medvjediće, obraduj vrtiće”!  

Humanost je važan dio društvenoga života, ljudske topline i solidarnosti. Humanitarni rad bi trebalo svakoj osobi da bude od neprocjenjive važnosti za društvo u kojem danas živimo.  

Kroz humanitarni rad možete upoznati ljude od kojih možete da naučite mnogo. Naročito u današnjem, sve više hladnom i otuđenom svijetu. Izgleda da današnji ,,moderni smisao” života, vodi isključivo materijalnom profitu, bez osjećaja za dobrotu, humanost, solidarnost, empatiju, dobročinstvo… 

Lijepo je kad i u toj užurbanoj svakodnevici za golo preživljavanje, sijaju ljudi velikog srca, koji primjećuju potrebe društva.  

Većina je čula za grupu Devet dobrih žena. Malim djelima, velkog srca, gotovo svakodnevno se bore da nekome olakšaju ili uljepšaju život, izmame osmjeh… 

Na njihovu inicijativu, a uz podršku Rukometnog saveza Crne Gore, u toku je akcija ,,Baci medvjediće, obraduj vrtiće”! 

Riječ je o akciji prikupljanja plišanih igračaka koje će biti proslijeđene najmlađoj populaciji u predškolskim vaspitnim ustanovama.  

Kako bi mališani dobili što više ,,plišanaca”, naročito oni u ruralnim područjima, Devet dobrih žena vas poziva da pratite njihove stranice na društvenim mrežama i informišete se o pomenutoj akciji.  

Sve više ustanova i pojedinaca se interesuje da budu dio akcije, pa su se, za sada, prikljućile O.Š. ,,Maksim Gorki”, produženi boravak ,,Dječije carstvo”, Kameleon, Hemijska škola ,,Spasoje Raspopović”, gimnazija ,,Slobodan Škerović”, One Off butik i pojedinci. 

Rukometni savez Crne Gore je omogućio da prikupljene plišane igračke, tokom rukometne utakmice Crna Gora-Bosna i Hercegovina, tačnije na poluvremenu, uz dogovorenu proceduru, budu sa tribina ubačene u teren. 

Zato, Devet dobrih žena poziva sve vas da dodjete na utakmicu 30. aprila i ponesete makar po jednu plišanu igračku, novu ili očuvanu, i da svi zajedno uljepšamo učionice naših najmlađih. 

(Izvor:Press Portal)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup