Connect with us

Ekonomija

Ulcinj će dobiti novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu

Na ulcinjskoj maloj skeli, na rtu Đerane, u petak je obilježen početak radova na projektu rekonstrukcije i izgradnje vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Ulcinj.

Riječ je o projektu Vlade Crne Gore i Opštine Ulcinj u vrijednosti od više od 20 miliona eura, koji će biti finansiran preko njemačke KFW banke.

– Na svečanoj ceremoniji govorili su predsjednik Vlade, dr Dritan Abazović, ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ana Novaković Đurović, šef odsjeka za saradnju delegacije EU u CG, Yngve Engstorm, njemački ambassador u Crnoj Gori, Peter Felten, direktor kompanije “Jedinstvo”, koja je izvođač radova, Mića Mićić, kao i domaćin, predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari- navedeno je u saopštenju Vlade.

Ulcinj realizacijom ovog kapitalnog projekta ulazi u novu fazu razvoja, odnosno tek se sada stvaraju neophodni preduslovi za velike investicije u ulcinjski turizam, prije svega na Velikoj plaži i Adi.

U saopštenju je navedeno da će to za posljedicu imati nov odnos prema jedinstvenim ljepotama ove opštine i njenim ekološkim problemima, što će poboljšati kvalitet života građana/ki i Ulcinj učiniti još poželjnijom destinacijom za sve goste i posjetioce.

Predstavnik izvođača radova rekao je da će oni biti obavljeni u predviđenom roku i na kvalitetan način.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup