Connect with us

Društvo

Sindikat slobodnih radnika KCCG prijavio SDT-u direktorku i dva službenika

Sindikat slobodnih radnika Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv više osoba iz KCCG, prenosi Dan.

– Prijava je je podnešena zbog sumnje u malverzacije putem javnih nabavki osnovnih životnih namirnica za potrebe ustanove. Krivičnom prijavom su obuhvaćeni direktorica KCCG Ljiljana Radulović, šefice za javne nabavke Nisera Mekić i njena zamjenica Jelena Mićanović – naveli su u objavi predstavnici Sindikata.

Kako tvrde, one su oštetile KCG tako što su ,,nabavljale ulje po cijeni od 3.049 eura po jednom litru, a kilogram šećer za 1.1770 eura”.

Iz KCCG su saopštili da ta ustanova nije dobila zvanično obavještenje da je podnijeta bilo kakva krivična prijava protiv zaposlenih ,,pa je samim tim ne možemo ni komentarisati”.

Iz Sindikata slobodnih radnika KCCG su na svojoj fejsbuk stranici najavili da će ,,o pojedinostima plaćanja namještenih komisija i dopunskog rada javnost obavijestiti narednih dana”.

– U vrijeme kada nam se ukidaju mnoge nadoknade i redukuju zarade, menadžment KCCG troši enormna sredstva na tenderima, galantno plaća razne komisije i dopunski rad privilegovanim pojedincima, mimo sredstava koja isplaćuje Fond zdravstva – Koristimo priliku da obavijestimo javnost da menadžment KCCG radi transparentno, pa je samim tim otvoren za saradnju i daje punu podršku svim nadležnim državnim institucijama. Štaviše, pozivamo sve pravosudne organe da izvrše kontrolu zakonitosti rada naše ustanove – naveli su iz Sindikata.

U prijavi se navodi da postoji osnovana sumnja da je, u periodu od 1. januara 2022. do kraja marta 2023.godine, Radulović, kao direktorica KCCG, organizovala kriminalnu grupu radi vršenja krivičnih djela za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od četiri godine, te vrbovala ostale članove kriminalne grupe, koji su se udružili radi sticanja nezakonite dobiti ili moći.

Iz Sindikata tvrde da je Radulović imenovala tendersku komisiju u čijem sastavu su Mekić i Mićanović, koje je podstakla da kao odgovorna lica za izbor najpovoljnijeg ponuđača na tenderu pribave protivpravnu imovinsku korist na štetu ustanove.

– Kao najpovoljnijeg ponuđača za snabdijevanje KCCG prehrambenim proizvodima za potrebe pacijenata i osoblja izabrali su privredno društvo Veleteks d.o.o. iz Podgorice, koje je u januaru 2023. godine isporučilo KCCG 150 komada (litara) suncokretovog ulja po cijeni od 3.049 eura (sa uračunatim PDV-om) po jednom litru, a koja cijena je daleko veća od maloprodajne cijene ovog artikla u bilo kojem maloprodajnom objektu u Crnoj Gori, kao i 120 kliograma šećera “kristal”, jedan kilogram sitni grand plus po cijeni 1.1770 eura, po jednom kilogramu – navodi se, između ostalog, u krivičnoj prijavi.

(Izvor:Dan)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup