Connect with us

Društvo

Pritvor za policijskog komesara Kojovića, advokat Lekić najavio žalbu

Istražni sudija podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša nakon saslušanja je odredila pritvor 30 dana policijskom komesaru Draganu Kojoviću, na predlog Specijalnog državnog tužilaštva. 

Njegov advokat, Damir Lekić, kazap je da je sud upoznao okrivljenog sa navodima podnijetog predloga za određivanje pritvora, nakon čega je on iznio sve svoje razloge i sve okolnosti koje su od značaja za taj predlog.

– Ti razlozi su nedvosmislemo ukazivali da je pritvor kao najstrožija mjera za obezbjeđenje prisustva okrivljenog i za nesmetano vođenje krivičnog postupka, u konkretnom slučaju i više nego nepotreban, te da se ista svrha u svemu može ostvariti i nekom blažom mjerom- naveo je Lekić.

Kako je Dan prenio, Lekić je dodao da je specijalni državni tužilac u svemu ostao kod tog predloga, dok se on u svemu protivio.

– Između ostalog navodeći da ne postoji osnovana sumnja za izvršenje krivičnog djela što je preduslov da se prema nekom odredi pritvor, te da se u spisima predmeta nalaze pravno nevaljani dokazi koji su jedini na kojima se zasniva osnovana sumnja, a takođe sam istakao da ne postoji nijedna opasnost za koju je specijalni tužilac u tom predlogu tvrdio da postoji, a to su opasnost od bjekstva i koluziona opasnost- zaključio je Lekić.

Sud je odlučio da odredi pritvor cijeneći da su dokazi pribavljeni u skladu sa zakonom i da ipak u odnosu na okrivljenog postoje ove opasnosti.

– U spisima predmeta su jedini dokazi koji kopmromituju mog branjenika, nisu pribavljeni u skladu sa zakonom i u  odnosu na mog branjenika ne postoje ove opasnosti odmah ću izjaviti žalbu. Nadam se da ce vijeće uvidjeti ovo čemu govorim te da će preinačiti ovu odluku sudije za istragu i pustiti mog branjenika da se u daljem toku ppstupku brani sa slobode- poručio je Lekić.

Službenik Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju Dragan Kojović uhapšen je nedavno po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) zbog sumnje da je umiješan u stvaranje kriminalne organizacije. U istoj akciji uhapšeni su i Marko Gutić i Dejan Pavlović. Lisice na ruke stavili su im pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode policijskog službenika Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K., i M.G. i D.P.

– Uhapšeni su zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i pretreslo njihove stanove i druge prostorije koje koriste, oduzevši veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću- saopšteno je nakon akcije hapšenja iz SDT-a.

U istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije su lišeni slobode M.Š. i V.J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru.

– Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi- naveo je ranije državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

(Izvor:Dan,Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup