Connect with us

Sport

Ministar sporta Vasilije Lalošević ugostio ambasadora Ukrajine

– Sport je oblast koja spaja ljude i širi vidike i na tom polju Ministarstvo sporta i mladih otvoreno je za produbljivanje saradnje Crne Gore i Ukrajine – kazao je ministar Vasilije Lalošević.

On je na prijemu koji je u petak upriličio za ambasadora Ukrajine, Olega Gerasimenka poručio da će kontinuirana saradnja i solidarnost Crne Gore sa narodom Ukrajine ostati neupitni.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Odjeljenja za međunarodnu saradnju u Ministarstvu sporta i mladih, Miloš Lalević i službenici u tom resoru ministarstvu, Milica Adžić i Branko Stešević.

-Kontinuirana solidarnost Crne Gore sa narodom Ukrajine i blagonaklon i prijateljski odnos koji državni organi naše zemlje imaju ka navedenoj državi, će ostati neupitni, a resor na čijem sam čelu stoji na raspolaganju ukrajinskim sportistima i mladima, rekao je Lalošević, koji je upoznao ambasadora Gerasimenka sa nekim aktivnostima Ministarstva. -Kada je u pitanju sektor mladih, ne samo sporta, postoji mogućnost saradnje u vidu razmjene, koja bi podrazumijevala da predstavnici mladih iz Ukrajine borave u Crnoj Gori – kazao je Lalošević.

Ambasador Gerasimenko zahvalio je ministru Laloševiću, ne samo na prijemu, već i na toplim riječima upućenim narodu Ukrajine.

-Želim da se zahvalim, kako Vama ministre, tako i narodu Crne Gore, na podršci i solidarnosti u ovim teškim vremenima za moju državu. Humanitarna, vojno-tehnička i finansijska pomoć Vlade Crne Gore narodu Ukrajine, nikada neće biti zaboravljena – rekao je Gerasimenko.

Na sastanku su dogovorili i nove akcije na polju saradnje mladih i sporta.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup