Connect with us

Kultura

Udruženje glumaca: Sindikat kulture da ispravi nepravdu prema umjetnicima

– Sporni GKU prije dva dana objavljen je u Službenom listu, u narednih par dana slijedi sjednica na kojoj se može korigovati nepravda napravljena prema umjetničkim profesijama. Kao što znate, jedini od svih radnika koji su dobili obećano uvećanje zarada  20-25%, umjetnici su dobili svega 3,5 %. Pitamo Sindikat kulture, da li će, suprotno zdravoj logici, još jednom glasati protiv uvećanja zarada radnicima – stvaraocima ili će iskoristiti priliku da svoju grešku i nepravdu prema nama ispravi? – upitao je u ime Udruženja glumaca Crne Gore, glumac Emir Ćatović.

Poručili su Sindikatu kulture da razmisle o poruci koju šalju, ali i generacijama koje dolaze i koje namjeravaju da se bave umjetničkim stvaralaštvom.

– Zamislite da vaš glas protiv, uskraćuje baš vaše dijete za obećano uvećanje zarade koje su dobili ostali radnici. Nije sramota pogriještiti, sramota je grešku ne priznati i ne ispraviti. Naše kolege večeras slave jubilej predstave, 15 godina. To dovoljno govori o kontinuiranom i posvećenom radu umjetnika, koji zaslužuje uvažavanje, jer bez obzira na nedostatak uslova, svoj posao rade posvećeno, odgovorno, sa puno ljubavi i radosti – poručili su glumci.

Ćatović se obratio publici, ali i široj javnosti i nadležnima, prije igranja predstave ,,Lažljivci”, koja je obilježila petnaest godina postojanja.

– Nije sramota pogriještiti, sramota je grešku ne priznati i ne ispraviti – poručio je Ćatović.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup