Connect with us

Društvo

U aprilu sistematski pregledi i vakcinacija djece završnih razreda osnovnih škola

Dom zdravlja Glavnog grada započeće u aprilu sa sistematskim pregledima i vakcinacijom djece završnih razreda osnovnih škola.

– Proces vakcinacije u završnom razredu osnovne škole je iz kalendara obavezne imunizacije i obavlja se vakcinama DITEVAKSAL-T (vakcina je namijenjena za imunizaciju protiv difterije i tetanusa) i vakcinom IMOVAX POLIO  (vakcina namijenjena za imunizaciju protiv dječje paralize). Sistematski pregledi i vakcinacija  obavljaće se za dane vikenda u našim zdravstvenim objektima po unaprijed  planiranim terminima. Skole ce biti  obavijestene zbog bolje  informisanosti roditelja/staratelja i učenika.- navedeno je u saopštenju.

Učenici i su obavezni doći u pratnji roditelja/staratelja i sa sobom ponijeti zdravstvenu knjižicu. Istaknuti raspored vakcinacije se moze vidjeti i na sajtu Doma zdravlja Glavnog grada.

– Za  dane vikenda (1 i 2.04. 2023.) planirana je vakcinacija koja ce se obavljati  u dva zdravstvena objekta  Stara varos I Blok 5, po unaprijed dogovorenim terminima. Koristimo priliku da opet apelujemo na roditelje da u sto vecem broju dodju i  dovedu djecu , obave sistematski pregled i vakcinaciju, kako bi se ispostovao obavezni kalendar vakcinacije- poručili su iz Doma zdravlja.

(Izvor:Agencije,Dan)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup