Connect with us

Društvo

Šuković koordinator svih aktivnosti u borbi protiv kriminala

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić odlučio je da najbitniji sektor Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala povjeri šefu Specijalnog policijskog odjeljenja Predragu Šukoviću, nezvanično saznaje Portal RTCG u vrhu Ministarstva unutrašnjih poslova.

Odluka je donijeta jer se smatra da je Šuković jedan od najzaslužnijih za dosadašnje rezultate u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa.

Šuković će, kako prenosi portal RTCG, sa pozicije šefa Specijalnog policijskog odjeljenja koordinisati Sektorom za borbu protiv organizovanog kriminala. Objašnjava se da će imati poseban zadatak da najvažniji, a ujedno i najkompormitovaniji sektor, dovede u red.

Ozbiljan kandidat da zamijeni uhapšenog v.d. pomoćnika direktora Uprave policije Dejana Kneževića, pored Šukovića, bio je i Predrag Tanjević, šef Jedinice za antikorupciju i nekadašnji šef pljevaljske policije. Tanjević važi za čovjek od velikog povjerenja ministra Adžića.

Međutim, procijenjeno je da rezultati koje je ostvario Šuković u prethodnom periodu preporučuju da dobije tako značajnu poziciju.

Podsjetimo, Knežević je nedavno uhapšen zbog optužbi za saradnju sa kriminalnim grupama.

Nakon sjednice Vijeća za nacionanlnu bezbjednost u utorak premijer Dritan Abazović rekao je da je ministar Adžić dobio odriješene ruke da sredi stanje u policijskoj službi. 

(Izvor:RTCG)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup