Connect with us

Politika

Knežević: Ostavke su trebali da podnesu i Abazović i Adžić, odgovorni su za izbor Brđanina

– Pokušaj da se na Odbor za bezbjednost i odbranu prebaci odgovornost zbog toga što Zoran Brđanin nije smijenjen do danas predstavlja klasičnu manipulaciju upravo onih struktura URE čiji je on bio favorit još iz vremena vlade Zdravka Krivokapića. Brđanin se mogao smijeniti samo u jasno formulisanoj proceduri. Takođe, imam obavezu da podsjetim da je DF bio podnio amandmane na Zakon o unutrašnjim poslovima kojima se Odboru za bezbjednost i odbranu i Skupštini pružala mogućnost da u jasno preciziranoj proceduri mogu smijeniti direktora policije, ali da su protiv tih amandmana glasali poslanici URA i DPS – kazao je predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu, Milan Knežević.

Kazao je da je tačno da je Izvještaj o radu Uprave policije stigao u decembru prošle godine, ali samo na upoznavanje.

– Bez obaveze za davanje mišljenja o smjeni Brđanina jer je u tom trenutku imao podršku Dritana Abazovića i Filipa Adžića, a samim tim i poslanika URA. Više zabrinjava činjenica da ni Krivokapić, ni Abazović kao predsjednici Vijeća za nacionalnu bezbjednost nijesu dostavili nijedan izvještaj o radu, iako im je zakonska obaveza da to učine dva puta godišnje. Odbor bi se, da je ijednom dobio izvještaj Vijeća u kojem piše da direktor Uprave policije snosi objektivnu ili bilo koju drugu odgovornost, zato što su njegovi pomoćnici osumnjičeni za pripadnost kriminalnim klanovima, odredio prema tim saznanjima – poručio je Knežević.

Dodao je da je nakon hapšenja Dejana Kneževića neko želio da odgovornost za izbor Brđanina prebaci na Odbor.

Knežević je kazao da je planirao da zakaže kontrolno saslušanje čelnih ljudi u Vladi i bezbjednosnom sektoru za sledeću nedjelju nakon završenog drugog kruga predsjedničkih izbora.

– Volio bih da na toj sjednici bude kvoruma, ali i da bude otvorena za javnost, kako bi građani mogli izvući zaključke koje sam izvukao i ja – da u državnim institucijama nadležnim za borbu protiv organizovanog kriminala vlada totalno rasulo i haos – zaključio je Knežević.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup