Connect with us

Politika

Đukanović:Kakva god da bude izlaznost, ubijeđen sam u pobjedu

Kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, kazao je da kakva god da bude izlaznost u drugom krugu predsjedničkih izbora, ubijeđen je da će biti pobjednik.

– Zadovoljan sam postignutim rezultatom u prvom krugu . Treba imati u vidu jasnu projekciju o dva izborna kruga, bilo je jasno da ne treba dodavati gas do daske u prvom krugu. Tu prije svega mislim na ljude kojima nije lako doći do biračkog mjesta. Zato se nijesamo naprezali, ali sve što treba da dobijemo kao finalan efekat planiramo za drugi krug. Dobiti 120.000 glasova nije lako u Crnoj Gori, to je respektabilna cifra. Crna Gora ovdje ne bira između dva kandidata, nego put u budućnost. Glasa za mene je glas za put kontinuiteta – kazao je Đukanović za RTCG.

Naglasio je da je u vremenu kada je on bio na čelu Vlade i države Crna Gora postala članica NATO, i da je sebi otvorila vrata EU. 

– Moj protivkandidat je neko ko personifikuje politiku Otvorenog Balkana. A znate da sam uvijek govorio o ‘Otvorenom Balkanu’ kao o predvorju ‘srpskog sveta – poručio je Đukanović. 

Tvrdi da je potrebna mobilizacija birača, jer je, kako je naveo, nedopustivo da neko drugi odlučuje o budućnosti Crne Gore. 

Navodi kako ne misli da će izborni ishod zavisiti od manje ili veće izlaznosti. 

– Kolika god da bude izlaznost, uvjeren sam u moju pobjedu 2.aprila – kazao je aktuelni predsjednik.

Govoreći o dijaspori i ljudima koji eventualno mogu da glasaju 2. aprila, on je rekao da ljudi koji nijesu u Crnoj Gori u inostranstvu nijesu reagovali prebivalište, nego boravište, tamo ne glasaju već u Crnoj Gori i imaju crnogorsko državljanstvo.

Rekao je da Srbija i Rusija nastavljaju da se miješaju u izborne procese i unutrašnje političke prilike u Crnoj Gori. Na pitanje je li izjava šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana da Hrvati u Crnoj Gori treba da glasaju za Đukanovića takođe miješanje u naše unutrašnje stvari, on je rekao da to ne smatra miješanjem jer postupanje Srbije i Rusije ne može da se dovede u istu ravan sa izjavom hrvatskog ministra. 

(Izvor:RTCG)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup