Connect with us

Društvo

Abazović sa rukovodstvom OŠ ,,Vladimir Nazor”: Uložiti napore da gradnja škole počne u avgustu

– Potrebno je što prije otvoriti tender i uložiti dodatne napore kako bi početak gradnje škole bio u  avgustu, dok će se u direktnoj komunikaciji sa najboljim ponuđačem pokušati ubrzati sama izgradnja škole kako bi bila pripremljena za otvaranje uoči ili tokom školske 2024/5 godine – zaključak je sa sastanka predsjednika Vlade  Dritana Abazovića i ministra prosvjete Miomira Vojinovića sa rukovodstvom Osnovne škole „Vladimir Nazor”, Savjetom roditelja i predstavnicima Ministarstva finansija i Uprave za kapitalne projekte.

– Afirmišem stav ljudi da protestuju za svoja prava, naročito djece koja se bore za što skoriju izgradnju novog objekta, razvijajući na taj način i kritički duh. U tom kontekstu u narednom periodu nastojaćemo da školi Vladimir Nazor damo svaki vid prioriteta u cilju što efikasnijeg i bržeg prevazilaženja problema – poručio je Abazović.

Direktor Uprave za kapitalne investicije Esmin Bećović istakao je da će nakon pribavljanja neophodne dokumentacije od strane Ministarstva prosvjete ekspresno biti raspisan tender i da će Uprava ubrzati sve neophodne procesure, s obzirom na važnost ovog projekta.

Direktorica škole, Ljiljana Marković upoznala je premijera sa teškom situacijom sa kojom se susrijeću đaci, roditelji i nastavnici s obzirom na to da je 1032 učenika raspoređeno u četiri škole.

Ona je kazala da je cilj iniciranja sastanka od strane škole sa predsjednikom Vlade bio da premijer svojim autoritetom i zalaganjem da doprinos da početak gradnje bude u mjesecu avgustu ove godine.

Ministar Vojinović i državna sekretarka Milijana Vukotić Jelušić istakli su da je u prethodnom periodu pribavljeno niz potrebnih saglasnosti i da je sve urađeno na transparentan način, a da su u toku i ostale potrebne procedure, apelujući istovremeno na sve institucije da u skladu sa zakonom ubrzaju procedure.

Predstavnici Savjeta roditelja istakli su nezadovoljstvo zbog tempa na koji se odvijaju zakonske procedure u problemu rješavanja izgradnje Osnovne škole ,,Vladimir Nazor”.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup