Connect with us

Kultura

U Pljevljima otvorena Suvenirnica sa unikatnim predmetima

Igor Ševčenko iz Zavičajnog muzej Pljevlja kaže da je svaki predmet posebno dizajniran i osmišljen tako da se tu ne može naći ništa što nije dio Muzeja.

– Tu su razglednice iz umjetničke zbirke, imamo etnografsku, arheološku zbirku, imamo i ručno rađene motive iz arheološkog nalazišta Municipijum S. Za sada je u ponudi desetak različitih suvenira. Sa kupovinom ovih suvenira vi dobijate i dio iz fundusa Muzeja – kazao je Ševčenko.

U suvenire je pretočen samo dio iz bogatih muzejskih zbirki, ali i to je dovoljno, vjeruju u Ustanovi, da se pobudi interesovanje posjetilaca.

Suvenirnica samo nagovještava i podsjeća na bogati fundus ove Ustanove koja pred posjetioce iznosi kvalitetnu kulturno-istorijsku, umjetničku, ali i edukativnu ponudu.

Dakle, Zavičajni muzej u Pljevljima posljednjih godina ruši stereotipe koji prate te ustanove. Sopstvenim sadržajima i probranim gostujućim izložbama sve je poželjnije mjesto bez obzira na znanje, interesovanje ili uzrast posjetilaca kojima najnoviji projekat omogućava da dio Muzeja, u vidu suvenira, ponesu sa sobom.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup