Connect with us

Društvo

SDT: Policajcu određeno zadržavanje, tokom saslušanja negirao krivicu

Službenik Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K. koji je uhapšen u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja, na saslušanju je negirao krivicu. Uhapšen je zajedno sa još dvije osobe M.G. i D.P, a stavlja im se na teret stvaranje kriminalne organizacije.

Osumnjičeni su za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva. Policija je tokom pretresa njihovih stanova i drugih prostorija koje koriste, oduzela veću količinu novca i vrijedne pokretne stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću.

Tužiteljka je naredbom proglasila postupak tajnim.

Kako je kazao advokat odbrane D.K. Damir Lekić, u 12 časova je počelo saslušanje, a navodi krivične prijave su neosnovani.

– Ne postoje dokazi, a neki koji se nalaze u spisima su pribavljeni protivno zakonu. Okrivljeni je kategorički negirao izvršenje djela. Međutim zbog lošijeg psihofizičkog stanja, ipak, je odlučio da iskoristi svoje zakonsko pravo i da se brani ćutanjem. Tužiteljka je nakon toga donijela rješenje o njegovom zadržavanja u trajanju do 72 časa zbog opasnosti od bjekstva i od koluzione opasnosti, na koje ću ja u zakonskom roku izjaviti žalbu – kazao je Lekić.

Kako je dodao, tužiteljka je saopštila da će u zakonskom roku Višem sudu u Podgorici podnijeti predlog za određivanje pritvora kada će se ako se ne uvaži njegova žalba na rješenje o određivanju zadržavanja zakazati ročište pred tim sudom na kojem će taj predlog on i njegov branjenik iz svih razloga osporavati.

U saopštenju SDT-a je navedeno da su u istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije lišeni slobode M.Š. i V.J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru.

Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku.

U toku je operacija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odeljenja u kojoj su do sada uhapšeni službenici crnogorske policije Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić, kao i Tihomir Adžić. Kako je prethodnih dana saopšteno, krivičnom prijavom obuhvaćeno je 17 osoba, a među njima najviše bivših i aktivnih policajaca.

Uhapšen je i Dejan Knežević dugogodišnji službenik i funkcioner Uprave policije Crne Gore. On je ranije bio rukovodilac Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droga. Pomoćnik direktora Uprave policije za organizovani kriminal postao je početkom marta 2021.godine, dok mu je nandat na toj funkciji produžen prije nekoliko sedmica.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije 22. marta saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv devetoro osumnjičenih među kojima su i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i BIA kojima se na teret stavlja krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Kao vođu ove grupe Tužilaštvo sumnjiči policajca iz Crne Gore Ljuba Milovića.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup