Connect with us

Region

Produžen pritvor Darku Šariću i dvojici pripadnika MUP-a

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu donijelo je rješenje kojim se produžava pritvor Darku Šariću i dvojici pripadnika MUP-a zbog opasnosti od bjekstva i da će ponoviti isto krivično djelo.

Кrivično vijeće, Posebno odjeljenje za organizovani kriminal je preispitujući po službenoj dužnosti razloge za dalje zadržavanje okrivljenih u pritvoru, donijelo rešenje kojim se prema Darku Šariću, D. S. i M. R. produžava pritvor u trajanju od 60 dana i to usljed postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva i usljed postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično djelo, navodi se u saopštenju suda.

Dodaje se da je optužnicom Tužilaštva za organizovani kriminal od 12. oktobra 2022. godine okrivljenom Darku Šariću stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu, krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti u saizvršilaštvu, dva krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, krivičnog djela lažno prijavljivanje u saizvršilaštvu.

Okrivljenom D. S. je stavljeno na teret izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu i izvršenje produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Okrivljenom M. R. je na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu.

Protiv navedenog rješenja dozvoljena je žalba Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup