Connect with us

Društvo

Poziv zanatlijama sa teritorije Podgorice da se prijave na konkurs

Glavni grad Podgorica raspisao je javni poziv za raspodjelu sredstava koja su budžetom opredijeljena za podršku razvoju starih zanata. Tim konkursom, Glavni grad stavlja na raspolaganje 20 hiljada EUR, a maksimalan iznos koji jedan učesnik može dobiti je dvije hiljade EUR.

Na ovaj način zanatlije sa teritorije Glavnog grada, koji posluju najmanje pet godina, imaju priliku da se prijave i dobiju finansijsku podršku, te dodatno unaprijede svoje poslovanje.

U saopštenju je navedeno da se konkurs odnosi na pružanje podrške za razvoj starih zanata: kovač, krojač, bačvar, mlinar, obućar, ključar, pletilac, staklorezac, kožar, tašnar, vitražista, čipkar, izrađivač abažura za lampe, izrađivač maski i lutaka, zlatar-juvelir, časovničar, izrađivač muzičkih instrumenata, kamenorezac, stolar, tesar, izrađivač narodne nošnje-terzija, grnčar, izrađivač goblena i frizer.

U saopštenju, koje prenosi PG Biro, navedenp je da će se kroz ovaj javni poziv podržati ideje koje doprinose afirmaciji i valorizaciji kulturnog potencijala i tradicije Glavnog grada, podizanja nivoa urbane kulture i očuvanja kulturne baštine.

„Prijava na konkurs predaje se u roku od 15 dana od objavljivanja i to u zatvorenoj koverti na adresu: Glavni grad, Njegoševa broj 13, 81000 Podgorica, sa naznakom: Konkurs za raspodjelu sredstava iz Budžeta Glavnog grada-Podgorica opredijeljenih za podršku razvoju starih zanata“, rekli su iz PG Biroa.

Dodatne informacije o konkursu mogu se dobiti na telefon: 020/266-097, 020/625-718 i/ili na mejl danijela.radec@podgorica.me; jovana.vukcevic@podgorica.me

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup