Connect with us

Region

Plenković: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj

Premijer Hrvatske, Andrej Plenković izjavio je da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora i da se u takvim okolnostima, kada je svijet u najvećoj krizi tokom posednje tri godine, s vanrednim izborima može igrati neko ko nema nikakvu odgovornost.

– Od sredine 2024. do sredine 2025. održaće se četiri izbora – evropski, parlamentarni, predsjednički i lokalni. Nema izvanrednih ranijih izbora. Nemam pojma ko su ti ljudi, pogotovo ovi koji pišu ‘biće sada, u jesen’, to nema nikakve veze s onim što mi razmišljamo i razgovaramo. Izbori će biti u redovnim rokovima. U ovakvim okolnostima, kada je svijet u najvećoj krizi u poslednje tri godine, koju uopšte nismo poznavali od svjetskih ratova, igrati se s vanrednim izborima može samo neko ko nema nikakvu odgovornost-dodao je Plenković- kazao je Plenković, gostujući u emisiji „A sada Vlada“ na HRT.

Naveo je da su u Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ „jako zadovoljni s anketama i sa stepenom povjerenja“ koji imaju u sedmoj godini mandata, ističući da su čvrsto usidreni na desnom centru „odakle se neće maknuti“.

Plenković je naglasio da sa strankama koje podržavaju politikuvlade ima stabilnu većinu.

-Prizivanje ranijih izbora – od toga ništa- rekao je šef hrvatske vlade.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup