Connect with us

Ekonomija

Obustavljene isplate iz Alimentacionog fonda

Ministarstvo finansija obustavilo je isplate iz Alimentacionog fonda a, kako su naveli iz tog resora, uredno će je nastaviti nakon što se usvoje izmjene Zakona o privremenom izdržavanju djece.

– Imajući u vidu da je Zaštitnik imovinsko pravnih interesa Crne Gore, osporavao isplate alimentacije koje su se odnosile na retroaktivo priznavanje prava na privremeno izdržavanje, inicirane su izmjene Zakona o privremenom izdržavanju djece u dijelu odredbe kojom se definiše vremenski period od kada se priznaje pomenuto pravo. Ministarstvo finansija će isplatu sredstava izdržavanja uredno nastaviti nakon usvajanja pomenutih izmjena zakona – navedeno je usaopštenju Ministarstva finasnija, Prenosi CDM.

Iz resora Aleksandra Damkanovića tvrde da su sredstava za isplatu privremenog izdržavanja  obezbjeđena, te da roditelji nemaju razloga za zabrinutost.

– Isplate privremenog izdržavanja se vrše sa Budžetske pozicije, koja je predviđena za ovu namjenu i u pitanju je iznos od 500.000 eura. Naravno, ukoliko u narednom periodu Centrima za socijalni rad pristigne više zahtjeva, odnosno ukoliko pomenuti iznos ne bude dovoljan, sredstva će biti obezbijeđena iz drugih izvora finansiranja propisanih članom 29 Zakona o privremenom izdržavanju djece – pojašnjeno je iz Ministarstva finansija.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup