Connect with us

Društvo

Nova hapšenja u policiji, oduzeta veća količina novca i vrijedne stvari

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Specijalno policijsko odjeljenje je tokom noći i jutra uhapsilo policijske službenike Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju, D.K., i M.G. i D.P., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. Pretrešeni su njihovi stanovi i druge prostorije koje koriste, i oduzeta veća količina novca i vrijednih pokretnih stvari za koje se sumnja da su pribavljene kriminalnom djelatnošću.

– U istom predmetu, zbog istog krivičnog djela, ranije su uhapšeni M.Š. i V.J., protiv kojih je određeno sprovođenje istrage i koji su u pritvoru. Uhapšeni će biti sprovedeni specijalnoj tužiteljki radi saslušanja u svojstvu osumnjičenih, u zakonskom roku”, ističe Radonjić. Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obavještavati javnost. Posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vrijeđaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi – kazao je specijalni državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Da podsjetimo, Dejan Knežević, vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapšen je nedavno po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i druga krivična djela.

U pitanju je nastavak velike operacije SPO-a i SDT-a u kojoj su do sada uhapšeni bivši i sadašnji službenici policije, ali i biznismeni, Goran Stojanović, Milan Popović, Vladimir Bajčeta, Mileta Ojdanić i Tihomir Adžić.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jakov Milatović pobjednik predsjedničkih izbora

Politika

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup