Connect with us

Društvo

Dječak pretučen u OŠ ,,Radojica Perović”, policija protiv petnaestogodišnjaka podnijela krivičnu prijavu

– Učenik Osnovne škole ,,Radojica Perović” pretučen je u prostorijama te obrazovne ustanove, kada je učenik neke druge škole neopaženo ušao u objekat – potvrdila je direktorica te podgoričke škole, Snežana Tomanović.

– U utorak je oko 12.45h, neposredno prije početka sedmog časa, dječak koji nije učenik naše škole, neopaženo ušao u školu. Radnica je bila na hodniku, ali je on, kako se vidi na snimku kamere, iskoristio gužvu u hodniku (đaci su mijenjali kabinete), i sa nekoliko dječaka, učenika naše škole, ušao u prostorije škole. Otišao je na sprat, ispred učionice iz koje je izašao učenik naše škole, jer je tražio nastavnici da ode do toaleta, tu ga sačekao i nasrnuo na njega. Nastavnica koja je čula uzvike, izašla je iz kabineta i razdvojila dječake – ispričala je direktorica portalu Pobjeda.

Dodala je da je slučaj prijavljen Upravi policije, a i njihovi predstavnici su potvrdili da je krivična prijava, zbog nasilničkog ponašanja, po nalogu državnog tužioca podnijeta protiv petnaestogodišnjaka.

– Učenik naše škole je zadobio povrede, majka je obaviještena, poveden je kod doktora i ima hematome – rekla je Tomanović, dodajući da je dječak prošao bez lomova.

Istakla je da je tokom ove situacije bila na seminaru, te da su dežurni nastavnici i radnici bili na svojim mjestima.

– Ali, maloljetnik nije izazivao ulaskom nikakvu pažnju, druga djeca su bila oko njega, pa niko nije primijetio da nije đak naše škole, tim prije što je iste dobi i kao naši učenici i što škola ima više od 1.600 đaka, te je nemoguće zapamtiti svaki lik – objasnila je Tomanović.

Poručila je da je Upravi škole i nastavnom osoblju teško što se ovako nešto desilo.

– Apelujemo na državne institucije da obezbijede školskog policajca, i da se preispita Zakon o osnovnom obrazovanju u dijelu koji se tiče izricanja vaspitnih mjera – poručila je Tomanović.

(Izvor:Agencije,Pobjeda)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup