Connect with us

Ekonomija

Crna Gora ima dobru strukturu koja podržava Evropske integracije

– Postoji prostor za unaprjeđenje saradnje kako bi projekti iz prekogranične saradnje donijeli što više benefita građanima – kazala je sekretarka Ministarstva finansija i Nacionalna ovlašćena službenica za finansijsko upravljanje sredstvima IPA fondova Ana Raičević.

Ona se sastala u Beogradu sa Vasileiosom Vasilatosom, vođom tima Projekta izgradnje prekograničnih institucija (CBIB+) koji je finansiran od strane Evropske unije.

Raičević se zahvalila na dosadašnjoj podršci Crnoj Gori u implementaciji programa prekogranične saradnje finansiranih iz IPA fondova i istakla da

Sagovornici su se saglasili da Crna Gora ima dobru strukturu koja podržava Evropske integracije i da u više oblasti može biti primjer mnogim zemljama u regionu.

– Oslanjajući se na dugogodišnje iskustvo CBIB tijela u pružanju tehničke i stručne pomoći zemljama Zapadnog Balkana, na sastanku su dogovoreni i konkretni modeli saradnje kako bi nedavno raspisani 4. poziv programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija bio što uspješnije realizovan, ali i kako bi se struktura Crne Gore što kvalitetnije pripremila za predstojeće programe prekogranične saradnje koji će biti finansirani iz nove finansijske perspektive IPA III- navodi se u saopštenju.

Sastanku su prisustvovali i direktorica Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći Jelena Davidović i koordinator CBIB+, Enrique Aguado Asenjo.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup