Connect with us

Politika

Đukanović na iftaru u Ulcinju: Radovaćemo se u nedjelju veče

Kandidat za predsjednika Crne Gore, i lider DPS-a Milo Đukanović, prisustvovao je iftaru u Ulcinju, gdje se osvrnuo na predstojeće predsjedničke izbore kao i aktuelnu situciju u kojoj se država nalazi.

– Napravili smo do 30. avgusta 2020. godine svi zajedno jako puno. Popločali smo temelj građanske i evropske Crne Gore. Učvrstili smo multietnički, multivjerski i multikulturni sklad Crne Gore. Nažalost, sad su sve te vrijednosti opet na probi. Ljepše bi bilo da nijesu. Ljepše bilo da na izborima, i predsjedničkim i parlamentarnim odlučujemo o tome koliki će biti porezi, kakvi će biti uslovi za biznis, itd.  Nažalost, zahvaljujući jednoj konfuziji u kojoj živi region kojem mi pripadamo,  opet se odlučuje da li ćemo putem ka Evropi ili ćemo vanevropskim stranputicama nastaviti da lutamo balkanskim bespućima – kazao je Đukanović.

Smatra da je dobro što je Crna Gora odabrala čistu viziju, ,, Crna Gora na evropskom putu, Crna Gora kao dio EU i NATO”.

– Veliki dio te vizije smo ostvarili, ostao je završni korak. Taj završni korak možemo da ostvarimo u mom sljedećem predsjedničkom mandatu. Apsolutno sam siguran da će u tom periodu Crna Gora postati članica Evropske unije. Da bi do toga došlo potrebno je da napravimo dobar izbor 2. aprila i da sa tim vjetrom u jedra, napravimo logičan izbor 11. juna – kazao je predsjednički kandidat DPS-a.

Dodao je da je potrebno da svako od nas odgovorno obavi svoj dio posla, onako kako smo ga obavljali kada je trebalo, na referendumu, kao i na nekim prethodnim izborima.

– Ako tako budemo radili nema razloga za zebnju kakav će biti ishod 2. aprila. Budimo na onom nivou odgovornosti na kojem smo bili i ja sam siguran da ćemo imati razloga da se radujemo u nedjelju veče – zaključio je Đukanović.

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup