Connect with us

Ekonomija

Damjanović: Vlada će u ratama platiti dug Montenegro Bonusa EPCG

Ministar finansija Aleksandar Damjanović kazao je da će Vlada početi sa isplatom duga od 11,5 miliona eura Montenegro Bonusa Elektroprivredi Crne Gore, tako što će odvajati dio od pripadajućih dividendi, odnosno dobiti.

– Ponovo ostajem pri tezi da je sve bilo do inertnosti ili neinertnosti države i državnih organa, da ničiji monopol ne bi bio moguć bez ćutanja administracije koja je propustila mogućnost da demonopoliše tržište nafte i naftnih derivata – kazao je Damjanović na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet koji je saslušavao ministra finansija i izvršnog direktora ,,Montenegro Bonus” Radoša Zečevića.

Na saslušanje je pozvan i potpredsjednik Vlade i ministar kapitalnih investicija Ervin Ibrahimović, koji se nije pojavio.

Tema saslušanja je „Rad, izazazovi i perspektive društva za proizvodnju, promet roba i usluga „Montenegro Bonus“, Cetinje d.o.o.

Predsjednik Odbora Dejan Đurović kazao je da je neophodno da se na sjednici ponudi rješenje kako bi Montenegro Bonus izašao na zelenu granu.

Podsjetivši da se Montenegro Bonus bavi trgovinom na veliko i snabdijevanjem subjekata koji imaju potrebu za većim kapacitetima, izvršni direktor Radoš Zečević, kazao je da ta firma treba da postoji.

Istakao je da su preduzeli značajne aktivnosti kako bi riješili probleme Montenegro Bonusa. 

(Izvor:Agencije)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup