Connect with us

Društvo

Barani među uhapšenima u Urugvaju zbog šverca kokaina

Barani, S.D. i A.A, uhapšeni u akciji ,,Virtus” u Urugvaju, tokom koje je zaplijenjeno gotovo pola tone kokaina, javio je Primorski portal.

Određen im je pritvor do 120 dana.

Portal RTCG nezvanično saznaje da se radi o Stojanu Dabanoviću i Ardijanu Ajdarpašiću.  Dabanović je policiji poznat od ranije i operativno je označen kao član grupe Alana Kožara.

Policija Urugvaja potvrdila je prije tri dana da je uhapšeno 16 osoba, među kojima dva državljanina Crne Gore. Dio urugvajskih medija pisao je i da su uhapšeni crnogorski državljani već bili na potjernici Interpola.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Urugvaja saopštilo je da su vlasti ove države zaplijenile 489 kilograma kokaina, novac, četiri vozila, dva čamca, traktor, revolver, pištolj, pušku i dvije sačmarice.

Prema riječima predstavnika urugvajskog MUP-a, zaplijenjena droga ima procijenjenu tržišnu vrijednost od oko 15 miliona eura.

Kako su objasnili, droga je iz Bolivije dopremljena u Urugvaj.

Zvaničnici su ranije saopštili da je istražiteljima teško da utvrde tačne uloge u kriminalnoj organizaciji, budući da su zadaci bili podijeljeni.

(IZvor:Agencije,Primorski portal)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup