Connect with us

Politika

Abazović ponudio da Crna Gora bude domaćin pregovora Srbije i Kosova

Premijer Dritan Abazović ponudio je da Crna Gora bude domaćin naredne runde pregovora Srbije i Kosova o normalizaciji odnosa te dvije države.

– Crna Gora želi da vidi zadvoljavajući sporazum između svojih susjeda. Spremni smo da doprinesemo i podržimo proces normalizacije odnosa između Srbije i Kosova. Crna Gora ima pomiriteljsku ulogu u regionu. Imamo odlične odnose sa svim susjednim zemljama, i voljni smo da pomognemo na bilo koji način, uključujući i logističku podršku. Lično bih želio bih da proširim svoju ponudu, ukoliko bude novih rundi pregovora između Kosova i Srbije, da ih ugostim u Crnoj Gori – poručio je Abazović u intervjuu za ,,The Pavlovic Today”.

Naveo je da Crna Gora nije dio dijaloga, ali da evropski predlog predstavlja dobro rješenje u kojem dobijaju i Srbija i Kosovo.

– Nijesam zagovornik ideje u kojoj strane potpišu nešto bez praćenja sprovođenja. To u prošlosti nije baš dobro funkcionisalo. Najvažnije je osigurati da se dogovor sprovede u praksi – kazao je Abazović.

Naglasio je da i Srbija i Kosovo treba da poštuju specifične odredbe implementacionog aneksa, uključujući one da Srbija ne blokira prijem Kosova u međunarodne organizacije i da Kosovo formira Zajednicu opština sa srpskom većinom.

(Izvor:Agencije,The Pavlovic Today)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Newsletter Signup

Copyright © 2023 Press Portal. All rights reserved.

Connect
Newsletter Signup